Juridisch nieuws van Argus Advocaten Groningen

Lees hier het laatste juridische nieuws. Blijf op de hoogte van achtergronden over de advocatuur en juridische ontwikkelingen in onder meer arbeidsrecht, familierecht, strafrecht, socialezekerheidsrecht, huurrecht en jeugdrecht.

Sporten is goed voor je!

Geplaatst: 11 maart 2019

Als advocaten hebben we lichamelijk gezien een onsportief beroep. Reden te meer waarom wij in onze vrije tijd graag sporten.Want, zoals de titel van dit stuk al luidt: Sporten is goed voor je. Helaas gaat dat in de praktijk niet altijd op.

Lees meer »

Op naar een goed en gezond 2019

Geplaatst: 21 december 2018

I.v.m. de feestdagen is ons kantoor gesloten van ma. 24 dec. 2018 t/m di. 1 januari 2019.

Lees meer »

Strafzaak gehad en dan nog DNA afstaan?

Geplaatst: 14 december 2018

Wanneer je door de strafrechter bent veroordeeld dan zal je geheid een brief ontvangen met de mededeling dat je DNA moet afstaan. In Nederland bestaat de Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden.

Lees meer »

Aanhouding van de minderjarige verdachte

Geplaatst: 9 juli 2018

Minderjarigen die zich in de leeftijd 12 t/m 17 jaar bevinden kunnen op verdenking van een strafbaar feit door de politie worden aangehouden. Het is nogal wat, wanneer je als minderjarige wordt verdacht van een strafbaar feit. Jeugdzonde’s noemt met het vaak, maar soms is het toch wel zo ernstig dat er fors ingegrepen wordt […]

Lees meer »

Het doen van aangifte, hoe zit het?

Geplaatst: 6 april 2018

Dagelijks worden er vele aangiftes gedaan van strafbare feiten. Er zijn veel situaties denkbaar waarin het doen van aangifte vrijwel automatisch volgt als u zich -naar aanleiding van een strafbaar feit- bij de politie meldt, maar er zijn ook situaties denkbaar waarin er meer nodig is om uw standpunt onder de aandacht de brengen bij […]

Lees meer »