Juridisch nieuws van Argus Advocaten Groningen

Lees hier het laatste juridische nieuws. Blijf op de hoogte van achtergronden over de advocatuur en juridische ontwikkelingen in onder meer arbeidsrecht, familierecht, strafrecht, socialezekerheidsrecht, huurrecht en jeugdrecht.

Op naar een goed en gezond 2019

Geplaatst: 21 december 2018

I.v.m. de feestdagen is ons kantoor gesloten van ma. 24 dec. 2018 t/m di. 1 januari 2019.

Lees meer »

Strafzaak gehad en dan nog DNA afstaan?

Geplaatst: 14 december 2018

Wanneer je door de strafrechter bent veroordeeld dan zal je geheid een brief ontvangen met de mededeling dat je DNA moet afstaan. In Nederland bestaat de Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden.

Lees meer »

Aanhouding van de minderjarige verdachte

Geplaatst: 9 juli 2018

Minderjarigen die zich in de leeftijd 12 t/m 17 jaar bevinden kunnen op verdenking van een strafbaar feit door de politie worden aangehouden. Het is nogal wat, wanneer je als minderjarige wordt verdacht van een strafbaar feit. Jeugdzonde’s noemt met het vaak, maar soms is het toch wel zo ernstig dat er fors ingegrepen wordt […]

Lees meer »

Het doen van aangifte, hoe zit het?

Geplaatst: 6 april 2018

Dagelijks worden er vele aangiftes gedaan van strafbare feiten. Er zijn veel situaties denkbaar waarin het doen van aangifte vrijwel automatisch volgt als u zich -naar aanleiding van een strafbaar feit- bij de politie meldt, maar er zijn ook situaties denkbaar waarin er meer nodig is om uw standpunt onder de aandacht de brengen bij […]

Lees meer »

Kantoor Argus Advocaten jubileert

Geplaatst: 13 februari 2018

Op 1 februari 2018 vierden wij ons eerste bestaansjaar. Daar zijn wij trots op. Op naar meer mooie kantoorjaren vol goede rechtshulp!

Lees meer »